Шукати в цьому блозі

понеділок, 11 квітня 2022 р.

Космічні шляхи та обрії.

    Всесвітній день авіації та космонавтики - свято, яке установлене на честь  відзначення першого польоту людини в космос.

    В Україні 12 квітня відзначається цей день, як День працівників ракетно-космічної галузі України. Українці давно змусили увесь світ шанувати наш "космічний" потенціал. Українські науковці змінювали історію своїми винаходами, а численні космонавти безстрашно виконували місію землян у Всесвіті. Наші земляки стали основоположниками астрофізики у світі, розробили теорію радіовипромінювання Сонця та метод визначення швидкості осьового обертання зірок, вперше здійснили зварювання у відкритому космосі.

    Пропонуємо користувачам ознайомитися з виставкою-обрій «Космос – дорога без кінця».

   До цього моменту були запуски у космос штучних супутників, але в цей день людина вперше підкорила космос. Це стало гігантським проривом в історії космонавтики. Сьогодні в космосі вже тисячі супутників, космічні апарати здійснили посадки на Місяць і Венеру, здійснюється активне вивчення Сонячної системи, але перший політ людини був найважчим і найнебезпечнішим, але прагнення до підкорення космосу багатьох тисяч людей, які брали участь в підготовці польоту, подолало всі перешкоди.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...