Шукати в цьому блозі

вівторок, 26 квітня 2022 р.

Чорнобильські сльозинки.

 

     З кожним роком все далі відходять у минуле події, пов’язані з аварією на Чорнобильській АЕС, – найбільшою у світі техногенною та екологічною катастрофою. Утім, до цієї теми ще неодноразово будуть всі звертатися. А для чисельної армії переселенців і власне самих ліквідаторів Чорнобиль назавжди залишатиметься незагоєною раною.

    До Дня вшанування  Чорнобильської катастрофи   в приміщенні бібліотеки була створена виставка малюнків «Чорнобиль тепер це слово знає цілий світ».

    Такі заходи залучення користувачів  сприяють вихованню у молодого покоління вдумливості стосовно тих ризиків, які несе в собі сучасна технологічна революція. Чорнобиль – це не вчора і не завтра, це – на багато років. Те, що радіації не видно  неозброєним оком, не  означає, що її не існує. Біда, яка сталася вночі 26 квітня 1986 року неподалік старовинного українського містечка Чорнобиль, назавжди залишиться в пам’яті людей як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити гіркі плоди.

    Завдячуючи  мужності, самовідданості та високому професіоналізму ліквідаторів, світ був врятований від наймасштабнішої техногенної катастрофи. Низько вклоняємося усім, хто у відповідальну мить прийняв виклик долі та усвідомлено й жертовно віддав своє життя за нас. Щиросердно дякуємо за подвиг тим  чорнобильцям, які поруч з нами! Зичимо міцного здоров’я, родинного затишку, благополуччя та довгих років життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...