Шукати в цьому блозі

четвер, 7 квітня 2022 р.

Підберемо книги на любий смак.

    Знайомило дітей середнього шкільного віку з отриманою літературою.

     Муні Вітчер. Ніна дівчинка планети шостого місяця. Муні Вітчер - Місячна чарівниця - псевдонім сучасної італійської письменниці, яка написала серію книжок про дівчинку Ніну та її друзів, в яких їй вдалося створити дивовижний справжній світ і казковий трилер. Головна героїня, мадридська школярка на ім'я Ніна, довідавшись про загадкову смерть свого діда, мага і алхіміка, приїжджає до Венеції і стає його спадкоємицею. Михайло Мезинський заповідає їй не тільки магічну Книгу та інші атрибути магії й алхімії, але і головну справу свого життя - порятунок планети Ксоракс, або Шостий Місяця. Ніна і її друзі вступають в боротьбу з Чорним Магом, князем Карконом, і його поплічниками.

      Муні Вітчер. Ніна і таємне око Атлантиди. Четверта книга серії про дівчинку планети Шостого Місяця присвячена пошуками останньої таємниці. Злий Каркон мертвий, і здається, що всі небезпеки позаду, і більше нічого страшного не загрожує Ніні та її друзям. Але виявляється... Каркон живий. Тім паче він здійснив змову проти дітей. Ніна була вражена від зради її найулюбленішого вчителя Хосе. Він перейшов на бік Каркона. Яких тільки пригод не доводитися пережити Ніні та її відважній четвірці друзів. Для пошуку таємниці вони вирушають в подорож  із Тихого океану до Атлантичного, де вони потрапляють в зачарований кораловий лабіринт. І тут на них чекають...

      Трьомсин Богатир. Напевно що немає дитини, котра б жодного разу не чула казки! Але чому люди тисячоліттями переповідають своїм діткам оці веселі й страшні, повчальні та вигадливі історії? Навіщо тобі — людині вже XXI століття! — читати ті казки?! Та ще й давні-давні, записані від старезних дідусів і бабусь, котрі жили дві чи й більше сотні років тому?! Я думаю, диво казки в тому, що вона не дозволяє людині, дорослішаючи, втратити віру в себе та в перемогу насправді важливих речей — любові, дружби, віри. Казка зберігає у людині людське — прагнення до дива та справедливості! І тому немає на землі народів, які б не створили казок. І тому у кожного народу казки неповторні, зі своїм національним характером і мовним колоритом. І тому мрії, сподівання та ідеали народу через тисячоліття переказуються-зберігаються казкою. Повільно минає час. Швидко кажеться казка. І в її стрімкій захоплюючій оповіді ти можеш розгледіти все найважливіше, що вважали за необхідне розповісти нащадкам пращури. Тому читай і шануй казки свого народу! Мені хочеться вірити, що чудові українські казки, з величезною любов’ю та знанням справи зібрані та впорядковані в цій збірочці фольклористами кількох поколінь, не лише зацікавлять і розважать тебе, а й розбудять у твоїй душі ті древні таємні сили, що лишили тобі в спадок прадіди! І ця казкова сила дасть тобі змогу не змарнувати своє життя, а зробити його ще однією казкою нашого народу!

     Уманські Кей. Тхнусія і пантоміма. Тхнусії і відьмам край потрібні гроші, але їм набридло збирати їх у звичний спосіб. І тут Тхнусії сяйнула думка: відьми можуть продати квитки і поставити пантоміму! Хіба щось може зіпсувати виставу? Кумедна історія, до якої намішані баговиння, каламуть і дуже брудні звички.

      Казки братів Грімм.  До золотої книги увійшло 25 казок.  Деякі з них задаються для читання по шкільній програмі.

     Мак Ольга Каміння під косою. У творі української письменниці з Канади йдеться про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні – неймовірну трагедію нашого народу.

      Відкриття і винаходи. Дитяча енциклопедія «Махаон». Для допитливих і кмітливих дітей дуже цікава книга.

     Тварини. Чому шимпанзе вважають розумними? Чи добрий норов у лебедя? Як жаби захищаються від ворогів? Чи спить тигр уночі Чи завжди рожевий фламінго є рожевим Чи сміється гієна Чому бегемот сидить цілий день у воді Навіщо зебрам смужки Коли павич розпускає хвоста Якого кольору хамелеон Що мурашки роблять при зустрічі Відповіді на ці та інші запитання ти, юний читачу, знайдеш у цій щедро ілюстрованій книжці, яка цікаво й захопливо розповість тобі про тварин усього світу. Ти доповниш свої знання про спосіб життя, звички, особливості характеру, ритуали, способи добування їжі найрізноманітніших істот – від крихітних комашок до велетенських хижаків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...