Шукати в цьому блозі

суботу, 9 квітня 2022 р.

Ці книги для тих хто любить історичні спогади і не тільки.

 

Це надходження книг для людей старшого покоління.

 Дмитро Воронський. Самійло Кошич. Усе почалося того дня в густих самарських лісах. Юний козак вів свій танок у центрі трав’яного озера, вправляючись із шаблею. Його зброя з неймовірною швидкістю вимальовувала в повітрі складні фігури. Уже тоді він окреслив лезом шаблі власну долю. Ще не знаючи, що стане козаком-легендою, здобуде безліч перемог, здійснить перші морські походи проти Кримського ханства та Османської імперії, відбудує Січ… І закохається до нестями, загубившись у власних почуттях… А наразі сонце грало на шаблі молодого Кошича. Незабаром світ дізнається про нього як про славнозвісного Самійла Кішку.

     Сергій Зінченко. Отаман Холодного Яру. Історична повість про одну зі сторінок повстання проти польського поневолення під назвою «Коліївщина». У книзі описані події визвольного руху на території Середнього Подніпров’я, яким керував один зі сподвижників Максима Залізняка – Семен Неживий. Під час написання роману були використані матеріали польових досліджень працівників фільму «Холодний яр» Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» і краєзнавців Мироненка Григорія Арсентійовича та Шмиголя Миколи Івановича.

      Микола Дорошко. Неоголошені війни Росії проти України у ХХ – на початку ХХІ ст. Причини і наслідки. Книга з історії неоголошених війн Росії проти України у ХХ – на початку ХХІ століття. Проаналізувавши історико-політичні, геополітичні та ідеологічні передумови агресивної зовнішньої політики російських державних утворень – Московії, Росії, РРСФР та РФ щодо України, її автор – професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Микола Дорошко стверджує, що російська влада розпочала війну на знищення Української держави одразу ж після проголошення її незалежності 24 серпня 1991 року. Автор монографії застерігає усіх нас від повторення трагічних помилок багатьох поколінь українців, які через недооцінку хижацької сутності російського імперіалізму розплачувались втратою незалежної державності. Для усіх хто цікавиться історією і сучасним станом українсько-російських відносин.

       Іван Лютий-Лютенко. Вогонь з холодного Яру. Якою ж дорогою нам іти? розум і досвід кажуть: дорогою всеукраїнської єдности, однодумної згоди, одностайного чину, а не дорогою партійщини реґіонально-земляцького дроблення! А як у нас? Замість єдности і створення потужної сили, ми — розсварені партійними баламутами, поділені на галичан, волинян, лемків, буковниців, наддніпрянців, наддністрянців і т. д. Замість плекати виховувати щирих патріотів Матері-України, ми вирощуємо сварливих партійців та патріотів рідних загумінків, що зменшують у своїй вузькі уяві велику й багату Україну до своєї волости.

      Публіцистичне видання, яке висвітлює героїну сторінку на шої історії, а саме події "Холодного Яру". У книзі аналізується передумови утворення та розвитку "Холодноярської республіки". Всі факти у книзі є достовірними, тому що оповідь ведуть самі лицарі "Холодного Яру".

    Василь Шкляр. Ностальгія.  Коли життя дає тріщину і хитається світ – це привід зупинитися і відшукати точку опори в годину зневіри. Він залишає дружину, роботу, місто, змінює середовище, втікаючи від себе колишнього. Та чи можна звільнитися від свого минулого? І яка ціна цього звільнення? Він зустрічає жінку, яка здатна загоїти рану й зцілити його серце. Але чи зможуть вони бути разом?

Ольга Кулага. Венера.  Протягом 40 років Ольга Михайлівна займалася краєзнавством, вивчала історію свого роду і родів краю. Автор краєзнавчо-генеалогічних нарисів «Козацькі хутори й села Шишаччини», художньо-історичного роману «Останні амазонки», «Маринка». Пропонуємо Вам прочитати її повісті та оповідання «Венера»

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...