Шукати в цьому блозі

субота, 28 січня 2023 р.

Жертовний шлях до мрії.

 

     Бій під Крутами був епізодом збройного конфлікту між УНР та радянською Росією. Він відбувся 29 січня 1918 р. біля залізничної станції Крути, між Бахмачем і Ніжином під час наступу на Київ більшовицьких військ. Саме сила національної ідеї покликала молодь і студентство стати на захист рідної країни. Подвиг і самопожертва цих юнаків – дороговказ всім наступним поколінням.

     Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її. „Понад все вони любили свій коханий край”, — писав Павло Тичина. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студентства.

    «Душу – Богу, тіло – Україні, честь собі» під такою назвою був проведений прес діалог для користувачів середнього віку. На якому було презентовано лепбук «Герої Крут». Ми дізналися історичні довідки, факти. Ознайомилися з поезією. І для роздуму залишили запитання : якими якостями повинні володіти люди, щоб жити в мирі і ніколи не вести війни?

     «Україною – жили,  за Україну – полягли» під такою назвою діє виставка – огляд з висвітленими матеріалами того часу.

     Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща. Вічна їм слава.

Немає коментарів:

Дописати коментар

9 травня – День Європи

     Цьогоріч Україна відзнача є День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня. Адже ми - частина родини європейських держ...