Шукати в цьому блозі

четвер, 19 січня 2023 р.

Україно! Твоя доля — єдність злагода і воля.

     22 січня, в Україні відзначають День Соборності і Свободи. Це свято відзначається щороку у день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і  Західно-Української Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.

     Віднині зливаються в одне ціле  віками розділені частини України -  Галичина, Буковина, Закарпаття та Придніпрянська Україна – в одну велику Україну. Збулись мрії, заради яких жили та заради яких вмирали кращі сини України. Що в ті часи що зараз. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка», - так було написано в Акті злуки.

    Cаме сьогодні, ідея соборності постала з новою силою. Абсолютна більшість нашого суспільства сприймає й розуміє цей запит часу саме як духовну єдність народу, єднання всіх громадян із метою розбудови незалежної демократичної Української держави.

   Для своїх користувачів був організований захід – інформаційний калейдоскоп «В єднанні сила і міць держави» спільно з класним керівником Закаблук Вікторією Михайлівною.  







    На якому дітям були запропоновані такі завдання: інтелектуальний – запитальний конкурс «Що для Вас є Україна?», словникова робота «Незалежна соборна єдність», мозкове завдання «Деформовані прислів’я», гра на швидкість «Так чи ні?», кросворд «Соборність», гра «Прямо і влучно», ребус «День Соборності України», а на завершення було виготовлення з паперу «Берегині України». На вільний час для розвитку художніх вподобань було завдання розфарбувати плат про Україну.

    В приміщенні бібліотеки для користувачів підготовлена книжкова виставка – рекомендація «Соборній Україні слава нині і повік», яка пропонує замислитись над історією нашої країни, сьогоденням  та майбутнім українського народу.

    Не скорити Україну! Єднаймося, друзі! Шановні миргородці та гості громади! Збираємося 22 січня о 10.00 біля мосту через річку Хорол по вул. Гоголя, зі сторони центру міста. Із собою берімо державні прапори або прапорці, які об’єднають нас всіх у ланцюг незламності від пам’ятного знаку Героям АТО/ООС до пам’ятника Т,Г, Шевченку.

    Поєднаємо ці два наших «місця сили», два символи незалежності вірою у ПЕРЕМОГУ!

Немає коментарів:

Дописати коментар

9 травня – День Європи

     Цьогоріч Україна відзнача є День Європи разом із країнами Європейського Союзу – 9 травня. Адже ми - частина родини європейських держ...