Шукати в цьому блозі

четвер, 26 січня 2023 р.

Голокост. Цього не можна забувати.

      27 січня весь світ вшановує пам’ять загиблих в роки Голокосту – жахливої трагедії, жертвами якої стали близько шести мільйонів євреїв. В Україні було розстріляно понад півтора мільйона людей, але й до сьогодні дослідники не мають точних даних щодо справжньої кількості знищених нацистами євреїв та ромів.

     В Україні та за її межами символом нелюдських страждань, траурним місцем, де відбулись масові розстріли жертв (переважно єврейської національності) вважається Бабин Яр. 

    Ми приєднуємося  до вшанування цієї скорботної дати, для своїх користувачів в приміщенні бібліотеки був проведений історичний часопис «Українське суспільство та пам’ять про Голокост»

     До роковин трагедії організована виставка – набат  «Голокост – злочин проти людства». На ній представлені документальні видання, фотоматеріали, наукові розвідки істориків.

    Пам'ять про трагедію Бабиного Яру вшановується в Україні на державному рівні й є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів – вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"До дня пам'яті та примирення"

       8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни.        Перемога на...