Шукати в цьому блозі

середу, 4 листопада 2020 р.

«Спекотні пригоди – гаряча фантастика»

      Коли погода за вікном не зовсім спонукає до прогулянок, можна залишитися вдома і почитати, наприклад, трилери, або психологічні детективи, або щось містичне... Як правило, такі книги частіше полюбляють чоловіки. Для Вас ми зібрали наші кращі новинки для зимового читання.

Кінг Стівен. Доктор Сон. Найочікуваніше продовженя найстрашнішого бестселера Стівена Кінга «Сяйво»! Минуло багато років після жахливих подій, які відбулися у зловісному готелі в горах… Денні вже дорослий, але привиди й досі не дають йому спокою. Доля зводить його з дівчинкою Аброю, яка має надзвичайні здібності – її «сяйво» сильніше за всіх. Але на неї полюють чудовиська в людській подобі, яким потрібні життя та дар дитини. І тільки Ден здатний захистити її від потвор, якщо переможе власних демонів.

  Вересов Дмитрий. Скитания ворона. Все добре було в житті Ніла Баранцева: молода дружина-француженка, кар’єрна перспектива, маючій на меті переїзд до Франції. Та відправляючись в Париж, Ніл не знав, що випадкова зустріч в поїзді переверне його душу. Після зустрічі з Ліз, донькою лорда Морвена, його життя набуло нового змісту. Але Ніл не належить собі, його життя належить КГБ. Щоб знову зустрітись з Ліз, йому потрібно перевернути гори. 

 Мельцер Брэд. Книга судьбы. Молодик із команди президента Вес Холловей вже кілька років терзається думками про те, що через нього загинула людина:психічно хворий Ніко Адріан застрелив Рона Бойла. Тоді ж сліпа куля непоправно спотворила самого Холловея. Що це було: покарання за помилку чи жорстокі правила чужої гри? Вісім років по тому історія знаходить несподіване продовження. Знову виникають питання, відповіді на які, здавалося, поховані в минулому…

Украинская фантастика – 2008. Це видання подарок для тих, хто любить фантастику. І включає признані твори мастерів жанру – Г. Л. Олди, М. і С. Дяченко, А. Валентинова, А. Дашкова, С. Герасимова та інших. Незалежно від того, діють їх герої в рамках сьогоднішнього дня, минулого чи майбутнього – їх думки, існуючі на межі реального і ірреального, дійсно і надприродно, піднімають проблеми близькі і зрозумілі кожному.

Ажажа Владимир. Погоня за НЛО. Багатьох із нас хвилюють загадки НЛО. Яке несе нам сусідство з невідомими формами життя? Яке їх походження? Як облаштовані  літаючі об’єкти, несподівано з'являющихся в різних точках земної кулі? Гуманні їхні цілі? На ці запитання поки що немає відповідей, але вивчення одного із самих загадкових явищ нашого часу продовжується.

 Владимирские Анна и Петр. Интерьер для убийцы. «Досить, більше жодного розслідування!» - присяглася Віра Лученко, психолог з екстрасенсорними здібностями, своєму коханому Андрієві. Але Андрія звинуватили в убивстві, якого він не скоював. Жінка готова знову використати свій незвичайний дар, щоб знайти справжнього вбивцю. І, розбираючись у хитросплетінні подій, що призвели до трагедії, Віра починає розуміти, що кохання здатне не лише на самовідданість. Найстрашніші злочини теж скоюють заради любові…

Дяченко Марына и Сергей. Ритуал. Вона – чарівна принцеса, але потворна. Він – лютий дракон, але людяний. Обидва вони виламуються з клітки ритуалів, жорстоких або лицемірних, обидва програють війну проти світу, де щирість смішна, а любов неможлива ... Але програють чи?

Дяченко Марына и Сергей. Эмма и Сфинкс. Актриса дитячого театру намагається розгадати загадку Сфінкса, який зустрівся їй на шляху. Дівчата грають в м'ячик, верша долі світу. Дух сцени вступає в дивне протиборство з бунтівним режисером. Чорні коні бродять по спорожнілих вулицях дивного міста, де перукарня, офіс, квітковий магазин приховують несподівану виворіт. Під тонкою плівкою повсякденності таїться хаос ... Чи можливо протистояти йому?

Мессадье Жеральд. Рамсес II Великий. В жилах його суперника тече царська кров, але в його жилах - жага влади! А значить, юний Па-Рамессу, відзначений печаткою богів, зійде на трон під ім'ям Рамсеса II - і саме він буде вершити долі світу ... Невже сам бог війни Сет протегує йому?

Легардинье Жиль. Изгнание ангелов. Напівзруйнована каплиця на березі озера не покидає їх сни ... Іспанка Катрін, голландець Петер і німець Штефен приїжджають до Шотландії, щоб побачити її на власні очі. Виявляється, що каплиця зникла під товщею вод. Але на місці її затоплення ці троє виявлять чемоданчик, а в ньому - шолом, який «підключає» пам'ять про минулі життя. Скориставшись ним, герої стануть ангелами, для яких тіло - лише тимчасовий притулок…

Лахман Марк Даниэль. Темный лорд. З кожним днем ​​небо над Константинополем стає все темніше, і скоро тьма вкриє його немов оксамитом ... Імператор став жертвою перевертня, передвісника появи Фенрира - вовка, який вб'є бога Одіна, після чого світ зануриться в темряву. Чернець Луїс повинен відшукати вовка, перш ніж він вирветься на свободу. Але чи зможе він запобігти катастрофі світу? .. Адже Константинополь вже перетворився на поле битви і незрозуміло, хто друг, а хто ворог, хто людина, а хто бог чи демон в людському обличчі, хто прийде на допомогу, а хто обернеться вовком-вбивцею ...

Хикмэн Т., Хикмэн Л. Таинственный воин. З незапам'ятних часів існують на планеті три Світу, багато в чому схожі, але абсолютно не пов'язані один з одним. Фаєрі відчайдушно борються проти кентаврів і сатирів, гобліни намагаються вижити на руїнах гігантських споруд, залишених минулими в небуття титанами, гноми і люди змушені підкоряться волі п'яти безсмертних драконів. Проте богами передбачено, що настане день, коли всі три Світи зіллються в одне ціле. Тільки от коли і кому призначено зробити це об'єднання і хто буде правити триєдиною імперією - в пророцтві не сказано. А що, якщо долі трьох світів виявляться у владі юного коваля Галена? Адже тільки йому сняться дивні сни про крилату жінку, гоблінів і таємничому незнайомцеві і тільки з ним розмовляють наяву статуї ... Чи навчиться Гален користуватися несподівано знайденим магічним даром, перш чим йогого знищать королі-дракони?

Сапковський А. Відьмак. Останнє бажання. Біловолосий відьмак Геральт із Рівії, один з небагатьох представників колись численного цеху захисників людської раси від породжень нелюдського зла, мандрує невеликими королівствами, які можна охопити поглядом з вежі замку, та великими містами, отримуючи платню за те, чого навчений, — знищення віїв і з'ядарок, стриг та вампірів. Але є у відьмака і власний кодекс, у якому вбивство — це лише крайня міра, а життя розумне, чим би воно не було, — це все-таки життя. Саме цим він наживає собі нових ворогів, але й знаходить друзів, які колись змінять його долю.

Панов В. Войны начинают неудачники. Навіть ветеранам Московського кримінального розшуку важко пригадати часи, коли столичні новини виглядали б як зведення бойових дій: криваві штурми офісних будівель, збиті вертольоти, незрозуміло звідки з'явилася і неймовірно зухвала банда недомірків в червоних банданах, і, нарешті, маніяк-вівісектор, що діє з диявольською жорстокістю і методичністю. Причому виявляється, що сліди всіх цих страшних злочинів ведуть не в світ криміналу, а в магічне Таємне місто, багато тисяч років існує на території Москви і прихований від її жителів захисними чарами, наведеними населяють його чаклунами і відьмами. Саме по цих слідах належить пройти співробітнику відділу спеціальних розслідувань майору Корнілову, щоб підтвердити свою репутацію сищика, який не знає невдач.

Полякова Татьяна. Жаркое дыхание прошлого. Життя останнім часом, незважаючи на всі проблеми, радувало. Правду кажуть - любов творить чудеса! Навіть якщо ця любов загоряє на Мальдівах в компанії красуні. Нічого, проявимо терпіння, і Владан Марич зрозуміє, що я його доля. А поки, може, зайнятися справою? Мене зацікавив злочин, вчинений одинадцять років тому, адже віднедавна я сищик, помічник детектива або секретар ... не важливо. Одним словом, це тепер моя робота. Раз Владан відпочиває, значить, я можу розслідувати вбивство Олега Кирилова, завербувавши в помічники дільничного Єгора Кругликова. Владан обхохочеться, коли про все дізнається ...
Але мені і в нічному кошмарі не могло наснитися, до чого призведе історія з виявленням трупа юнака, зниклого одинадцять років тому і до цього дня вважався зниклим безв
істи.

Полякова Татьяна. Небеса рассудили иначе. Сестричка Агата підкинула Фенько майже нездійсненне завдання: потрібно знайти живою чи мертвою дочку відомого письменника Смоліна, яка безслідно зникла місяць тому. У Феньки дві версії: або Софію вбили, щоб запроторити в тюрму її бойфренда Турова і відрубати його частку в бізнесі, або вона сама втекла. Довелося викликати на допомогу вірного друга Сергія Львовича Берсеньєва. Ввівши його в курс подій, Фенька з надією чекала осяянь. Той і обрадував: справа зрушиться з мертвої точки, якщо з'явиться труп. І труп не забарився з'явитися: його знайшли на ділянці Турова. Тільки пролежав він у земельці ніяк не менше тридцяти років. З кожним днем ​​ця справа ставало все цікавіше і заплутаніше. А Фенька постійно думала про свою втрачену любов, вже не сподіваючись знайти вистраждане і довгоочікуване щастя. Але Небеса розсудили інакше ...

Коэльо Пауло. Алхимик. Алхімік, що став культовим роман Пауло Коельо, - притча саме для нашого часу, і не дарма це улюблена книга мілліонів людей в 117 країнах світу. "Домогтися втілення своєї долі - це єдиний справжній обов'язок людини.»

Коэльо Пауло. Дневник мага. "Щоденник мага", або "Паломництво", як ще називають цю книгу, - це опис подорожі Пауло Коельо по легендарному Шляху Сантьяго, пройденому мільйонами пілігримів з часів середньовіччя. У своєму пошуку він зустрічає містичних провідників і демонічних вісників, вчиться розуміти природу істини, знаходить Могутність і свій меч. Провідник-присвячений на ім'я Петрус вчить його найважливішим вправ-ритуалам містичного ордена RAM, - вправам, які можуть змінити життя кожного з нас.

                                                                       Наталія Ганженко.

                                    Бібліотекар Біликівської сільської бібліотеки – філіалу

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Природа навколо нас.

    2 2 квітня – Всесвітній день Землі! В ці дні пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку.     Мета цього дня - п...